El teletreball com a prevenció del coronavirus

El teletreball té importants avantages (Freedie Marriage / Unsplash)

A iSocialWeb segueixen el mètode del teletreball des del primer dia, en el qual els empleats exerceixen la seva jornada laboral en les seves llars sense necessitat de compartir oficina. Això aporta múltiples avantatges per als treballadors, el seu entorn familiar i l’empresa, entre les quals destaquen:

– Major autonomia. S’obté una major llibertat a l’hora d’organitzar el treball diari i fer les tasques assignades.
– Millor conciliació familiar. És un mètode ideal per a millorar la conciliació familiar i poder passar més hores amb els teus.
– Estalvi econòmic. Tant per al treballador com per a l’empresari. El teletreball permet que s’estalviï en desplaçaments, lloguer d’oficines, factures de llum, electricitat, o Internet, entre altres.
– Major productivitat. El teletreball millora l’estat d’ànim del treballador i, per tant, això sol generar una major productivitat.
– Bon ambient laboral. Els empleats estan més còmodes amb la seva metodologia de treball i, com a conseqüència, es genera un bon clima laboral que és idoni per a optimitzar processos i aconseguir equips de treball més cohesionats.
– Atreu més talent. El lloc de residència ja no és un problema per als llocs de teletreball. Persones amb talent de qualsevol part del món poden incorporar-se a la teva empresa si s’aposta per aquest model.

A causa del coronavirus, una gran majoria d’empreses han hagut de sumar-se al teletreball. Aquest pot ser un canvi complicat de gestionar, no obstant això, amb el pas dels dies, començaràs a descobrir tots els beneficis que aquest model pot oferir.


5 tips per a treballar a casa de manera eficient i productiva
A ISocialWeb pretenen ajudar a que les persones s’acostumin al teletreball. Així, durant aquesta quarantena, els professionals podran treballar igual (o millor) que quan van a l’oficina. Per aquest motiu, faciliten alguns bons consells amb els quals ajudar a les persones a organitzar la seva jornada laboral des de les seves cases.

– Crea un espai de treball a la teva casa. Evita posar l’ordinador en el menjador i crea un “despatx” en algun racó de la teva casa. Evita treballar des del sofà i estar prop de distraccions com la televisió.
– Arregla’t als matins. Vesteix-te, esmorza i comença a treballar. Així, hauràs eliminat el somni de manera completa i estaràs totalment preparat per a la jornada.
– Mantingues el teu horari. Continua complint el teu horari de treball de manera habitual sense oblidar els descansos per a esmorzar i dinar.
– Planning diari. El millor és que, abans de començar a treballar, realitzis un planning amb tot el que has de fer durant el dia. Així, tindràs clara la jornada que t’espera i evitaràs distraccions.
– No et distreguis. Durant el teu horari laboral estàs treballant així que no aprofitis el temps per a fer tasques de casa o sortir a comprar. També és recomanable que avisis als teus familiars perquè no et distreguin mentre estàs treballant.

El coronavirus ha forçat a les empreses a realitzar un canvi en la seva metodologia de treball. Però això no té per què afectar la productivitat. De fet, si es tenen en compte aquests consells és possible gaudir d’una jornada laboral molt eficient. Tan sols és necessari aprofitar els avantatges del teletreball i començar a descobrir una nova manera de treballar sense necessitat de moure’s de casa.

Per Tecnonews