El gabinet ministerial recupera la tradicional visita a les colònies d’AINA

visita cap de govern
Visita del cap de Govern a AINA el 2019. Foto: SFG

El cap de Govern, Xavier Espot, ha fet aquest migdia la tradicional visita a les colònies d’AINA acompanyat de part de l’Executiu: el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo; la titular d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés; la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó; la titular de la cartera d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla; i la ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín.

El cap de Govern i la resta de membres de l’Executiu han pogut saludar els infants i monitors que prenen part d’aquestes colònies i conversar-hi una estona. Espot ha destacat la importància de poder recuperar enguany l’activitat “d’una manera més normalitzada” – després que l’estiu passat es dugués a terme en un format més reduït i restringit –, “sempre mantenint les mesures de prevenció per a evitar contagis“.

En aquest sentit, el cap de Govern ha avançat que els protocols de retorn a les escoles, que es realitzen de manera conjunta entre els ministeris d’Educació i Ensenyament Superior, ja estan gairebé enllestits i es donaran a conèixer les setmanes vinents. Així, ha apuntat que “la voluntat és retornar a les aules en les mateixes condicions que se’n van anar en acabar aquest curs” i després, si és possible i segons evolucioni la situació, es podran relaxar algunes de les mesures.

Espot també s’ha referit a la vacunació dels joves d’entre 12 i 16 anys, i ha anunciat que podran accedir al vaccí a partir del setembre. No obstant això, ha afegit que els esforços se centraran en casuístiques concretes: “la vacunació serà voluntària i el Govern recomanarà proactivament que la rebin els menors amb alguna malaltia de risc o que convisquin amb persones vulnerables”. En el mateix sentit, el Govern també té sobre la taula oferir una tercera dosi de la vacuna a les persones amb més risc, com ara els que viuen en els centres sociosanitaris.

TOTES LES NOTÍCIES