El carabassó, lleuger i saludable

El carabassó, lleuger i saludable
Carabassó (Istock)

D’origen americà i consumit inicialment per les tribus indígenes, el carabassó és avui a dia una de les principals hortalisses de la dieta mediterrània.

De sabor i textura suau, un carabassó de 100 grams aporta tan sols 14 calories, a causa del seu alt contingut d’aigua (un 90%), molt menys que altres verdures considerades de baix contingut calòric com les cols de Brussel·les o el bròquil, i en canvi, aporta gran quantitat de vitamines, nutrients i minerals.

Es recomana el seu consum amb pell, ja que en ella es troba gran part dels seus majors beneficis i tot i que el podem trobar tot l’any a les botigues, és a l’estiu i la tardor, els millors moments per a consumir-ho.

 

Entre les seves propietats, trobem:
  • Controla el colesterol gràcies a la seva fibra dietètica.
  • Disminueix la pressió arterial, a causa del potassi i el magnesi.
  • Redueix la possibilitat de sofrir un infart o accidents cerebrovasculars com una trombosi.
  • Millora la vista, ja que els fitonutrients que conté (luteïna i zeaxantina) eviten la degeneració ocular causada per l’edat.
  • És recomanable en persones amb problemes de pròstata.
  • Ajuda a la baixada de pes, per la qual cosa està sempre inclòs en les dietes d’aprimament.

Quant a la seva utilitat en la cuina, podem incloure-ho en molts plats (ja sigui de guarnició, farcits de verdures i carn gratinats, bullits, en amanides, guisats o cremes…). Per la seva alta versatilitat i la seva textura i sabor que agrada fins i tot als nens, és un aliment que no ha de faltar en la nostra dieta diària.

 

Per Eva Remolina

TOTES LES NOTÍCIES