Convocatòria d’exàmens oficials de graduat en segona ensenyança per a candidats lliures a l’octubre

L'edifici de les Columnes.
L’edifici de les Columnes. Foto: Arxiu

La titular d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha informat al Consell de Ministres de la propera convocatòria d’exàmens oficials de graduat en segona ensenyança per a candidats lliures, que es farà al pròxim mes d’octubre. Pot accedir a la convocatòria tota persona establerta legalment al país −andorrana o resident− i les persones andorranes no residents de més de 16 anys.

Els candidats poden sol·licitar la convalidació d’assignatures presentant a l’àrea encarregada dels exàmens oficials, fins al 8 d’octubre, el formulari disponible a www.educacio.ad, acompanyada d’un certificat dels resultats acadèmics del centre educatiu on ha cursat el 2n curs de segon cicle de segona ensenyança del sistema educatiu andorrà, o equivalent.

Les inscripcions als exàmens s’hauran de dur a terme entre el 23 de setembre i l’1 d’octubre, ambdós dies inclosos, al Servei de Tràmits de l’edifici administratiu del Govern, al carrer Prat de la Creu, 62-64, d’Andorra la Vella. Els exàmens es celebraran entre el 20 i el 22 d’octubre.

Tot els exàmens tenen lloc al Centre de Formació al Llarg de la Vida, situat a l’edifici de les Columnes, i donen dret als candidats que obtinguin una nota mitjana igual o superior a 5 sobre 10 al títol de graduat en segona ensenyança. Les notes es faran públiques el 17 de novembre a les 15.00 hores a www.educacio.ad i al tauler d’anuncis del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior.

 

Segona convocatòria per a la prova oficial de batxillerat per als candidats lliures

Vilarrubla també ha informat de la segona convocatòria anual de la prova oficial de batxillerat (POB) del sistema educatiu andorrà per als candidats lliures. Els candidats han de fer la inscripció en el període comprès entre el 24 de setembre i l’1 d’octubre, ambdós dies inclosos, al Servei de Tràmits del Govern.

La prova consisteix en una sèrie d’exàmens en què el candidat ha de demostrar el grau de desenvolupament de les competències específiques en finalitzar el nivell de batxillerat, d’acord amb les assignatures que ha escollit i que formen el seu itinerari. Els exàmens de la primera avaluació tenen lloc entre el 8 i 12 de novembre, i els de la segona, entre el 13 i el 17 de desembre.

Tots els exàmens tenen lloc a l’Edifici de les Columnes, al Centre de Formació al Llarg de la Vida, situat a l’avinguda de Tarragona, 62, AD500 a Andorra la Vella. Pel que fa a les proves orals, que es fan en hores convingudes, es publica la relació dels candidats amb l’hora exacta que se’ls assigna, a www.educacio.ad.

Els candidats que siguin declarats aptes han de sol·licitar el títol de Batxiller al Servei de Tràmits a partir del 14 de febrer del 2022.

TOTES LES NOTÍCIES