Com aconseguir que les tovalloles durin en el temps

tovallola
Les tovalloles es poden conservar suaus i absorbents. Foto istock.com

Hi ha qui pensa que cuidar una tovallola no és important, perquè només s’utilitza per a eixugar-se el cos, les mans o la cara. S’equivoquen. És tan important cuidar les tovalloles com cuidar els llençols o qualsevol altre tipus de peça de roba de llar, almenys si volem mantenir-les en perfectes condicions. Perquè les tovalloles no perdin la seva suavitat ni capacitat d’absorbència, cal seguir algunes normes d’hàbits, ús i rentades bàsiques.

• Al principi, les tovalloles noves no són tot el suau i absorbents que poden ser. El punt màxim de suavitat i absorbència es dóna després d’unes tres o quatre rentades. Una alternativa en espera és submergir-les en aigua i afegir una tassa d’amoníac. Es deixa reposar tota la nit i l’endemà, es renta a la rentadora afegint una tassa de detergent i una tassa de vinagre blanc. És recomanable que almenys les primeres rentades siguin amb aigua calenta i no es barregin les tovalloles noves amb les velles.

Evita utilitzar suavitzants a l’hora de rentar les tovalloles. La majoria de suavitzants inclouen silicona en la seva composició, la qual cosa fa que la tovallola perdi les seves capacitats absorbents amb el temps.

Mai usis blanquejadors perquè danyen les fibres de cotó. En el cas que sigui imprescindible utilitzar-los en alguna ocasió, utilitza’ls sense clor.

• És molt important adquirir uns bons hàbits amb la rentadora: no barregis els draps de la cuina o els draps per a treure la pols amb les tovalloles de bany.

• Com fem amb la roba de vestir, cal separar les tovalloles per colors a l’hora de ficar-les en la rentadora. D’aquesta manera aconseguirem mantenir la lluentor de les tovalloles en colors més clars.

Si utilitzes assecadora, sacseja la tovallola de bany abans de ficar-la a l’assecadora i una altra vegada en treure-la.

• No hi ha una regla establerta que determini cada quant cal posar a rentar una tovallola, perquè depèn de l’ús que li donem i de la freqüència amb què la utilitzem. No obstant això, el més recomanable és netejar les tovalloles almenys una vegada a la setmana.

Cuidar les tovalloles no és difícil. És qüestió d’acostumar-se a rentar-les de forma correcta perquè no perdin suavitat ni absorbència.

Consejoshogar.com