
Com a primer plat, o simplement com a guarnició, les cols de Brussel·les són sempre una opció saborosa i molt saludable. També és veritat que són d’aquells productes, d’aquells plats, que entre la gent, desperta odis o bé passions. Passa el mateix amb altres aliments, com els cargols, les tripes i els peus de porc per citar només uns exemples. Però, anem a per les cols de Brussel·les:
Ingredients (4 persones)
- 500 g de cols de Brussel·les
- Oli verge extra d’oliva
- Sal
- 2 o 3 grans d’all
- Pebre roig dolç
Preparació
- Rentarem les cols de Brussel·les i retirarem les fulles que no estiguin en bon estat. Si les cols són grandetes, podem tallar-les per la meitat, si no, les deixarem senceres.
- En una olla amb sal, posarem a bullir les cols durant uns tres minuts. Mentrestant, podem procedir a trossejar l’all.
- Una vegada bullides les cols, colarem i retirarem.
- En una paella amb oli d’oliva, daurarem l’all per ambdós costats.
- Quan estigui l’all daurat, hi posarem una cullerada de pebre roig i barrejarem bé.
- A continuació, afegirem les cols i ofegarem durant uns pocs minuts.
Abans de servir, podem tirar per damunt un bon raig d’oli d’oliva.


