Afers Socials engega una nova campanya audiovisual per promoure l’acolliment familiar

Cartell de la campanya de promoció de l'acolliment familiar
Cartell de la campanya de promoció de l’acolliment familiar.

El Ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat inicia aquesta setmana una nova campanya per promoure l’acolliment familiar, mitjançant la difusió de sis càpsules audiovisuals relacionades amb aspectes concrets de l’acolliment familiar. La finalitat és informar i sensibilitzar a la ciutadania que hi ha infants i adolescents que no poden viure amb les seves famílies i necessiten una llar que els permeti créixer en un ambient estable, segur i afectuós per garantir-los un correcte desenvolupament.

En concret, als vídeos s’aborden aspectes com ara la temporalitat i les modalitats de l’acolliment o els requisits per accedir a aquesta mesura de protecció d’infants i adolescents. Les càpsules es compartiran a les xarxes socials del Govern d’Andorra, així com als Cinemes Illa Carlemany i a Radio i Televisió d’Andorra (RTVA) en qualitat d’entitats col·laborades de la present campanya.

Així doncs, l’objectiu principal d’aquesta iniciativa és disposar d’un major nombre de famílies disposades a acollir infants i adolescents amb diversitat de perfils, característiques i necessitats.

L’acolliment familiar és un recurs de protecció als infants i adolescents d’entre 0 i 18 anys en situació de desemparament que ofereix un espai dins d’una família pel temps que sigui necessari, mentre els seus pares recuperen les capacitats necessàries per a una reunificació familiar.

En el cas dels acolliments en família aliena, es tracta de la tipologia en què no existeix cap vincle de parentesc entre els infants i els adolescents que són acollits, afavorint un entorn de respecte per la història i la identitat del menor, per la seva relació amb la família biològica i pel seu retorn al nucli familiar, evitant d’aquesta manera un acolliment residencial al Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) – La Gavernera.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES