A la cuina, una taula de picar per a cada cosa

Un cuiner utilitzant una taula de picar de polietilè (Hoteralia)
Un cuiner utilitzant una taula de picar de polietilè (Hoteralia)

La manera de mantenir una bona higiene amb les taules de picar i tallar és utilitzar el codi de colors. El material més recomanable és el polietilè, resina o el plàstic i és recomanable tenir sis taules de picar de sis colors diferents. Les taules de fusta estan del tot desaconsellades. De fet, a la cuina professional no es poden utilitzar. Per tant, el millor serà optar, si pot ser, pel polietilè o la resina i, tot i així, és molt important una bona rentada després de cada ús. Això, és l’A B C de la gastronomia.

Cada taula tindrà un color i correspondrà a un tipus d’aliments a picar:

El blanc es destinarà a pastes, formatges, pa i similars.
El verd, per a fruites i verdures.
El groc, per carns blanques com la de les aus.
El blau, per a peixos i mariscs.
El vermell, per a carns vermelles.
El marró, per a aliments cuinats.

I recordeu una vegada més, les taules de cuina s’han de desinfectar bé després d’utilitzar-les.

[do_widget id=category-posts-pro-64]