
La proposta gastronòmica d’aquesta setmana, o el que és el mateix, la recepta programada és la de pasta amb xampinyons. I és que, històricament, la pasta i aquest bolet tan versàtil sempre han combinat molt bé. Aquest plat és impossible que falli.
Ingredients
250 g de pasta: espaguetis, espirals…
200 g de xampinyons
2 grans d’all (picats)
1 cullerada d’oli d’oliva
1 cullerada de mantega
1/4 de tassa de brou de verdura o pollastre
1/4 de tassa de vi blanc
Sal i pebre al gust
Julivert picat
Preparació
Posa a bullir una olla gran d’aigua lleugerament salada. Quan l’aigua estigui bullint, afegeix els espaguetis i cuina’l segons les instruccions del paquet, fins que estiguin al dente. Escorre’ls i reserva una mica de l’aigua de la cocció.
En una paella gran, escalfa l’oli d’oliva i la mantega a foc mitjà. Afegeix els xampinyons tallats i cuina’ls fins que estiguin daurats i tot el líquid hagi evaporat, aproximadament uns 5-7 minuts.
Afegeix els grans d’all picats als xampinyons i cuina’ls durant 1-2 minuts, fins que siguin aromàtics, però sense que es cremi l’all.
Opcionalment, pots afegir el vi blanc a la paella i deixar-lo bullir durant uns minuts per a reduir una mica i afegir profunditat de sabor.
Afegeix el brou de verdura o pollastre a la paella i deixa que bulli durant uns 2-3 minuts perquè els sabors es combinin. Ajusta la quantitat de brou segons la consistència de la salsa que desitgis.
Incorpora els espaguetis a la paella i remena bé per a assegurar-te que estiguin ben coberts amb la salsa de xampinyons. Si la salsa sembla massa espessa, pots afegir una mica de l’aigua de cocció reservada per a alleugerir-la.
Salpebra al gust, i tira una mica de julivert picat a sobre per a donar-li un toc fresc.
Aquesta recepta és adaptable, podent-se afegir altres ingredients com ara formatge parmesà ratllat, pebrot vermell picat, dauets de cansalada, trossets de pollastre o espinacs frescos per a personalitzar-la al gust. Bon profit!


