Un centenar d’inscrits a la segona edició de la OTSO Trail Dog d’Encamp

Presentació de la OTSO Trail Dog d'Encamp del 2021
Presentació de la OTSO Trail Dog d’Encamp del 2021. Foto: Comú d’Encamp.

Amb gairebé un centenar d’inscrits, el Comú d’Encamp ha presentat avui la segona edició de la OTSO Trail DOG d’Encamp 2021. Queden molt poques places, només disponibles a través de les accions promocionals de la cursa, que arriba el pròxim diumenge amb un 35% d’inscrits de fora d’Andorra i un 80% de nous corredors.

La cursa de muntanya, en la que els participants són equips formats per una persona i el seu gos, tindrà lloc el pròxim 25 d’abril a partir de les 10:30h del matí amb sortida i arribada al centre d’Encamp, concretament a la Plaça dels Arínsols i és l’inici de la temporada d’esdeveniments esportius en l’àmbit del trail a l’aire lliure a la parròquia. La seguiran la 38 edició de la Travessa d’Encamp, l’Spartan Race, la 25k, 7k i roller al Port d’Envalira, i alguna novetat que es presentarà més endavant. Tots ells esdeveniments amb voluntat de gaudir de la muntanya i aportar visitants a la parròquia.

Xavier Fernàndez, conseller de Joventut i Esports ha remarcat que “busquem la màxima participació i intentar generar un cap de setmana d’activitat a la parròquia amb la màxima seguretat aplicant les mesures que ens exigeix la pandèmia“.

Durant la roda de premsa Liliana Ochoa, directora de la cursa i representant d’OTSO, ha presentat els recorreguts de les dues modalitats, la de 3 km pensada per un públic més ampli, fins i tot, amb l’opció de fer-se caminant. El desnivell és d’uns 150 m positius, i hi ha dues categories femenina i masculina. En aquesta modalitat no es té en compte la dimensió del gos, i per tant, només hi ha una subcategoria. El recorregut arriba fins a Les Bons.

El recorregut de la modalitat de 9 km, amb un desnivell positiu de 522 m, arribarà fins al Bony de les Neres, està pensat per a un públic més preparat i habituat a les curses de trail. Aquesta modalitat es divideix en categories femenina i masculina i en dues subcategories, d’acord amb el pes del gos, més de 25 kg i menys de 25 kg.

Aquesta serà també una cursa Covid-19 “ready”, i per això a part de la mascareta obligatòria en tot el recorregut urbà i en els avançaments, les sortides esglaonades, s’ha inclòs l’obligació de presentar una prova d’antígens negativa realitzada en les darreres 48 hores abans de la cursa.

El divendres 23 i dissabte 24, des de les 14 h fins a les 20 h, s’habilitarà un Village, en aquesta ocasió,  reduït per les limitacions de la pandèmia, a la plaça dels Arínsols, per recollir els dorsals i realitzar les revisions. El Comú d’Encamp habilitarà un espai per repartir, de forma gratuïta, ampolles per ruixar les miccions dels animals i informar sobre les mesures de tinença responsable d’animals.

Tots els inscrits rebran un welcome pack amb material esportiu i per als tres primers classificats, de les categories masculina i femenina absoluta 9K, hi ha tres premis en metàl·lic de 75, 50 i 25 euros respectivament. Per a tots els participants hi ha una foto de regal que es podran endur en el mateix moment de la cursa per a tots els finishers.

La roda de premsa ha comptat amb la presència de dos  gossos que també participaran a la cursa.

Tota la informació relativa a la cursa, també es pot trobar als perfils d’instagram de @encamp.esport i @traildogandorra.

TOTES LES NOTÍCIES