UdA: Les formacions sobre inclusivitat protagonitzen el nou Cicle de Perfeccionament Professional

La Universitat d'Andorra
La Universitat d’Andorra. Foto: Arxiu

La Universitat d’Andorra reprèn el Cicle de Perfeccionament Professional (CPP) amb l’obertura de les preinscripcions per a deu noves formacions de curta durada que s’impartiran entre els mesos de febrer i maig. Entre elles, destaquen els cinc seminaris que tenen com a objectiu fomentar la inclusivitat i l’atenció a la diversitat en l’ensenyament.

En concret, la primera formació servirà per a aprendre a fer documents accessibles digitalment, les tres següents donaran eines per a abordar les dificultats d’aprenentatge que presenten els estudiants amb dislèxia, amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i amb Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH), i el cinquè seminari també estarà dedicat a l’autisme, però en aquest cas amb l’objectiu de comprendre les alteracions de conducta d’aquest trastorn.

L’organització d’aquests cinc cursos es fa en el marc del Pla per a la inclusivitat de la Universitat d’Andorra, que vetlla per garantir el dret a la igualtat d’oportunitats i l’atenció a la diversitat, en línia amb la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat (CDPD), que estableix que els Estats han d’assegurar un “sistema d’educació inclusiu a tots els nivells per a les persones amb discapacitat”.Disfàgia, salut emocional i blockchain

D’altra banda, en l’àmbit de la salut també s’han programat dos cursos teòric-pràctics sobre disfàgia orofaríngia (un de bàsic i un de nivell avançat), i un seminari per a conèixer la veu com a eina de treball i aprendre a utilitzar-la correctament.

Les propostes del nou Cicle de Perfeccionament Professional es completen amb una formació de l’àmbit de la psicologia titulada “Del geni a l’enginy: les cinc claus per generar creativitat, sentit de l’humor i emocions positives”, que té com a principal objectiu millorar la salut física, mental i emocional en un entorn professional. Finalment, el cicle oferirà una formació de caire tecnològic per a conèixer el concepte blockchain i el funcionament de les criptomonedes, centrant-se en el cas concret del Bitcoin.

Les formacions del CPP s’adrecen a estudiants i docents de l’UdA i a totes les persones que vulguin ampliar coneixements sobre les matèries que es tractaran.


Ja es poden consultar les dades dels cursos.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES