Tret de sortida a la 17a edició de les Janeiras

Les Janeiras a la Catedral Basílica de Santa Maria d’Urgell (GFCP)
Les Janeiras a la Catedral Basílica de Santa Maria d’Urgell (GFCP)

El proper dissabte, dia 13 de gener, el Grup de Folklore Casa de Portugal (GFCP) dona el tret de sortida a la 17a edició de les Janeiras, una tradició portuguesa que promou la visita dels membres del Grup per a desitjar un bon any i molta prosperitat a inicis del nou curs.

La primera visita serà a l’Església de Santa Eulàlia d’Encamp on, a més a més de presentar les Janeiras els membres del Grup participaran a la missa de la família amb càntics litúrgics.

Enguany estan previstes prop d’una vintena de visites a les Esglésies del Principat, cases particulars i establiments comercials, durant els tres propers caps de setmana del mes de gener.

L’edició de 2024 finalitza el diumenge 28 amb la tradicional visita a la Catedral Basílica de Santa Maria d’Urgell, a la Seu d’Urgell on els membres del Grup participen a la missa presidida per l’arquebisbe Joan-Enric Vives i Sicília i, en finalitzar, presenten un breu repertori de Janeiras a tots els assistents.

Les Janeiras és una tradició portuguesa secular en la qual grups de jovent visiten els pobles, porta a porta, per a desitjar un bon any a tothom, cantant i tocant instruments tradicionals. Els caps de casa que obrien la porta obsequiaven els cantaires amb productes del rebost.

Amb aquesta iniciativa cultural el Grup de Folklore Casa de Portugal dona el tret de sortida al curs 2024 amb la realització d’iniciatives culturals com el Festival de Folklore Ibèric i el mercat tradicional El Feirão, entre d’altres.

Cartell anunciant les actuacions de Janeiras aquest gener de 2024 (GFCP)
Cartell anunciant les actuacions de Janeiras aquest gener de 2024 (GFCP)

TOTES LES NOTÍCIES