Ser un trasplantat i donar gràcies a la vida fent esport

Els esportistes trasplantats rodant al circuit de Catalunya (ATIDA)
Els esportistes trasplantats rodant al circuit de Catalunya (ATIDA)

ATIDA informa que el passat dia 8 i 9 de juliol es va disputar la Mussara 24 hores. Aquesta prova consisteix en rodar en equips de 2, 4, 6 o 8 persones i per relleus durant 12 o 24 hores en bicicleta al circuit de Barcelona-Catalunya. En aquesta edició van participar tres equips del projecte Trasplant&life.

Transplant&life va ser creat per a donar visibilitat a la donació d’òrgans cèl·lules i teixits, també per a fer visible les persones trasplantades que viuen gràcies a un donant que els ha donat l’oportunitat de continuar fent esport i gaudir del ciclisme. D’aquesta manera es vol animar a aquells que estan en llista d’espera d’un trasplantament, aquest tractament que afortunadament tota la població té dret a rebre si mai té una fallada d’algun òrgan.

Tots tres equips, amb un total de 10 trasplantats van completar el repte de les 24 hores. I és que tots els membres de l’equip pensen, que participar al circuit de Barcelona-Catalunya amb altres trasplantats, és la millor manera de celebrar aquesta nova vida, per això van crear el projecte Transplant&life.

Cada pedalada al circuit anava destinada a fer un agraïment als donants i a les seves famílies que diuen sí en els moments més durs de la vida. Els agraïments també anaven destinats al personal sanitari que fa possible aquestes noves oportunitats de vida.

El ciclisme els ha donat l’oportunitat de continuar sentint-se vius i difondre entre els trasplantats la importància de fer esport. El projecte Transplant&life continua i, ara, 6 dels seus membres participaran a la 46ena Edició de la Volta als ports d’Andorra, aquest diumenge 23 de juliol.

Un d’aquests membres és Jordi Garcia, trasplantat de cor i president de l’associació Mou-te per la vida, que homenatjarà al seu donant als ports d’Andorra.

En Jordi pedalarà amb la companyia de Mari Martínez (entre d’altres), trasplantada andorrana i secretària d’ATIDA (Associació de trasplantats i donants d’Andorra).

Aquest serà un nou repte per a continuar difonent la donació d’òrgans a través de l’esport. Dissabte, la Mari i en Jordi aniran a la recollida de dorsals, a la plaça de les Fontetes, a la Massana i, diumenge, seran a la sortida de la Volta als Ports.

TOTES LES NOTÍCIES