Segona recollida de burilles pels carrers de la Seu d’Urgell

Part del cartell que convoca a la segona recollida de burilles pels carrers de la Seu d'Urgell

El pròxim dimecres 11 de març tindrà lloc la 2a recollida de burilles del terra dels carrers de la Seu d’Urgell, sota el lema ‘Tot allò que entra a les clavegueres pot acabar al mar’. L’acció s’iniciarà a les 17.00 h des de la font del passeig Joan Brudieu de la capital alturgellenca.

Els impulsors d’aquesta campanya fan una crida a la participació de voluntaris per poder realitzar aquesta acció amb la que es vol aconseguir tenir una ciutat més neta i alhora conscienciar del risc de contaminació que comporta pel medi ambient llençar cigarretes a terra. Cal recordar que aquesta acció incívica fa que les burilles entrin per les clavegueres, arriben als rius i poden acabar al mar.

En aquest sentit, des de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell es vol recordar a les persones fumadores que les papereres de la nostra ciutat disposen d’uns apagadors de burilles que permet llençar-les amb seguretat a l’interior de les mateixes papereres.

Cal recordar que la primera recollida de burilles un total de 15 voluntaris i voluntàries van plegar en tan sols una hora un total de 7.500 burilles.

Els organitzadors d’aquesta acció són la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet, Ajuntament de la Seu d’Urgell, i els grups de suport de Facebook ‘Ets de la Seu si…’ i ‘Per una Catalunya neta’.