Salsa Guacamole

Salsa de guacamole i alvocats
Salsa guacamole i alvocats (Istock.com)

La salsa de guacamole és fantàstica com a aperitiu acompanyant els típics “totopos” o natxos, però també és ideal per a combinar-la amb torrades, crudités o per a emplenar uns boníssims “burritos” o natxos en un sopar informal amb amics. A més és una recepta molt fàcil i ràpida de preparar i resulta boníssima, per la qual cosa una vegada que provis aquesta salsa casolana no voldràs provar-ne cap altra.

Els ingredients seran:
  • Uns 6 alvocats mitjans o 4 si són grans
  • 1 llima
  • 1 ceba tendra
  • Sal (al gust)
  • 2 culleradetes de fulles de Coriandre
  • 1 tomàquet
  • 1 xili serrà (pot substituir-se si no ho trobem per xilis de Jalapa en conserva)

 

Preparació:
  • El primer que farem serà picar la ceba, el xili i el tomàquet en cubs petits i el coriandre el matxacarem bé (evitar el tronc).

  • Pelarem els alvocats i extraurem els ossos.

  • En un bol o morter, introduirem els alvocats i els aixafarem amb l’ajuda d’una forquilla. Sobre ells, vessarem el suc de la llima i a continuació, la resta d’ingredients.

  • Continuarem aixafant fins a aconseguir barrejar tots els ingredients i aconseguir una textura homogènia.

 

Consells:
  • Els alvocats han d’estar madurs per a un millor sabor.

  • És recomanable que estiguin a temperatura ambient, per la qual cosa si els conserves a la nevera, treu-los uns minuts abans de preparar la salsa.

  • El coriandre és sens dubte un dels ingredients necessaris, no obstant això és millor no abusar d’ell perquè té un potent sabor i ens trauria el gust de la resta d’elements.

  • Per a la seva preparació, l’ideal és comptar amb un morter de fusta (tal i com ho preparen els mexicans), però en el seu defecte, podem fer-lo en un bol i aixafar-lo amb una forquilla perquè ens quedi la textura grumosa que volem. Evitar per tant, les batedores.

[do_widget id=category-posts-pro-64]