Obres de millora al Torrent de Reixà, a Oliana, per evitar desbordaments

Una màquina excavadora treballa al Torrent de Reixà, a Oliana
Una màquina excavadora treballa al Torrent de Reixà, a Oliana. Foto: Subdelegació del Govern de Lleida

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha visitat aquest dijous les obres de millora que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) està duent a terme al Torrent de Reixà, a Oliana, amb la finalitat d’incrementar la seva capacitat de desguàs. Els treballs, que executa l’empresa pública Tragsa, es troben actualment en un estat d’execució força avançat.

Les tasques que s’hi duen a terme consisteixen en desbrossaments de vegetació i en la redistribució de sediments dins de la llera en un tram de 290 metres de longitud proper a la desembocadura al riu Segre.

En la seva visita, Crespín ha valorat positivament aquesta actuació preventiva de la CHE per augmentar la capacitat hidràulica del Torrent de Reixà i ha assenyalat que “es tracta de garantir un bon desguàs i evitar obstruccions en aquest punt en previsió dels episodis de pluges que hi pugui haver”.

 

Evitar desbordaments
La intervenció s’emmarca en el projecte de conservació de llits i gestió ambiental que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre desenvolupa en tota la conca per detectar zones potencialment perilloses, millorar la capacitat de desguàs i els hàbitats fluvials i en cas d’avingudes, evitar desbordaments.

 

Reunió a Oliana
En el seu desplaçament a la comarca de l’Alt Urgell, el subdelegat del Govern ha aprofitat la visita per mantenir una reunió de treball amb l’alcaldessa d’Oliana, Carme Lostao, i altres membres de la corporació local, per fer un seguiment d’aquesta actuació de la CHE i conèixer els projectes de futur de l’ajuntament.

TOTES LES NOTÍCIES