L’operació Rei permet detenir un important traficant de drogues

l’operació antidroga Rei
Droga i diners comissats. Foto: Cos de Policia

El Cos de Policia ha dut a terme l’operació antidroga Rei, procedint a la detenció d’un traficant d’estupefaents a la Massana.

En els darrers dos anys, i coincidint amb la pandèmia, es va detectar un increment de moviments sospitosos a la Massana que podrien concordar amb tràfic d’estupefaents.

Les vigilàncies efectuades van fer sospitar al Cos de Policia que existia un important punt de venda al detall de marihuana, ja que l’edifici del detingut era freqüentat cada vegada més, per joves que entraven i sortien pocs minuts després, entre ells menors d’edat.

Així mateix es va constatar que el detingut es desplaçava sovint a altres parròquies on prenia contacte sobretot amb nois joves.

Després de varis mesos d’investigació, el 16 de juny, va culminar l’operació amb un dispositiu policial coordinat entre la Batllia Especialitzada i el grup de delictes contra la salut pública, en el que també han participat equips de Guies Canins, i que va donar lloc a la detenció del presumpte traficant en el moment que es disposava a fer una venda de marihuana, sent un noi de 22 anys de nacionalitat andorrana.

En l’operació s’ha comissat en l’únic pis perquisicionat, 508 grams de marihuana, 236 d’haixix, 1.500 euros, diversos bitllets falsos, així com elements que corroborarien l’existència d’un important tràfic d’estupefaents, tals com material per confeccionar dosis unipersonals de marihuana, bàscula i altres objectes.

Es sospita que part d’aquesta droga aniria destinada en gran part a menors d’edat, ja que s’ha constatat darrerament un augment de consum de marihuana en tota la parròquia.

Tot i l’edat del traficant, se’l relaciona al món dels estupefaents des de l’any 2014, considerant que assoleix una major implicació a partir del 2018. Els investigadors acrediten que darrerament realitzava quasi diàriament diverses vendes.

Tanmateix s’han efectuat diligències directes prop de algunes persones que tenen relació amb els fets investigats, els quals no han estat detinguts.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

TOTES LES NOTÍCIES