L’índex de vendes de les grans superfícies augmenta un 2,5% a l’octubre

supermercat d'aliments
Un supermercat d’aliments. Foto: ARXIU

L’índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació positiva del +2,5%, a preus corrents, el mes d’octubre del 2020 respecte a l’octubre de l’any anterior. Si es desglossa l’índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris augmenta el +11,6% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) cau el -5,9% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Aquesta variació general anual se situa per sota de la xifra d’Espanya (+2,9%) i de la de França (+2,8%).

Pel que fa a l’índex de vendes a preus constants (descomptant l’efecte dels preus), augmenta el +1,2% a l’octubre del 2020 en comparació amb el període homòleg de l’any anterior, les vendes de productes alimentaris creixen el +9,0% i les vendes de la resta de productes disminueixen el -6,5%.

D’altra banda, l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials a l’octubre del 2020 cau el -0,5% respecte al mateix mes de l’any anterior, quasi el 64% són dones i més del 90% disposa de contractes a jornada completa.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES