Les proves TMA per detectar la Covid-19 es doblen respecte el juliol i superen les 2.000 setmanals

Un bomber obté una mostra per a practicar una prova TMA o PCR
Un bomber obté una mostra per a practicar una prova TMA o PCR. Foto: ATV

L’stop-lab de la caserna de bombers i el CAP de la Sardana han augmentat el nombre de proves de detecció de la Covid-19, passant de fer-ne un miler la setmana a final de juliol a més de dues mil ara, tenint en compte que de mitjana es fan més de 300 al dia. El perfil de persones que demanen cita per fer-se els tests és molt divers, però la majoria estan relacionades amb les vacances.

En les últimes setmanes s’ha incrementat el volum de proves de detecció de la Covid-19 que es fan a l’stop-lab de la caserna de bombers i al CAP de la Sardanapassant de 1.000 a la setmana a final de juliol a unes 2.100 en aquests moments, tenint en compte que al dia se’n fan més de 300.

A l’stop-lab, que es va habilitar a mitjan juliol, hi ha circuits d’entrada i de sortida i el primer que fan les persones quan arriben és donar les seves dades i posteriorment sotmetre’s a la TMA. Els resultats se saben en 24-48 hores i en cas de ser positiu, el metge referent o el ministeri de Salut donen l’avís.

L’infermer i bomber Ivan Parra explica que ara “som més conscients que el virus està present i se l’ha d’intentar controlar d’alguna manera”. “Una de les mesures és aquesta, fer proves d’screening”, diu recomanant “que es faci la prova la gent amb simptomatologia i que sàpiga amb certesa que ha estat en contacte amb positius directes o viu amb persones de risc”.

Precisament la majoria de reserves estan relacionades amb la voluntat de prevenir abans d’anar-se’n de vacances o en tornar. Ho fan “per precaució”, expliquen.

A tall de recordatori, les persones que vulguin fer-se les proves poden posar-se en contacte amb el seu metge referent o bé trucar al 821.955 per demanar cita prèvia. Si han estat fora, es recomana reservar data entre 5 i 10 dies després d’haver tornat.

TOTES LES NOTÍCIES