L'aeroport de la Seu d'Urgell

L’aeroport Andorra-la Seu comptabilitza 9 vols xàrters aquest mes. L’ajuntament de la Seu confirma que l’habilitació de les instal·lacions amb el sistema GPS ha comportat l’interès d’almenys dues companyies per iniciar operacions a curt termini.

Segons un informe tècnic la instal·lació del sistema GPS permetrà operar almenys el 85% dels dies. De fet, segons confirmava l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, algunes companyies ja han mostrat interès a començar a operar des de l’aeroport.

En tot cas Fàbrega recorda que abans de prendre una decisió les empreses aeronàutiques fan estudis molt acurats sobre les possibilitats d’un aeroport.

Les empreses que s’han interessat treballen al sector de vols xàrter, amb aparells entre 4 i 10 places. Precisament aquest mes l’aeroport ha rebut 9 vols xàrters privats, una xifra important per a un aeroport com el d’Andorra la Seu.

Segons apunta l’alcalde, aquest tipus de vols semblen els productes que es començaran a oferir, sense descartar que a mitjà termini es puguin establir vols comercials.

L’ampliació dels hangars és una de les millores que es faran a curt termini. De fet els que hi ha actualment disponibles estan molt cobejats per algunes empreses.