Besolí i Rossell en sortir de l apresó preventiva

Joan Besolí i Sandro Rosell presentaran el mes vinent una demanda milionària per responsabilitat civil contra l’Estat espanyol. Reclamaran pel dany econòmic i reputacional sofert mentre van estar a la presó preventiva acusats d’organització criminal i blanqueig.

El bufet d’advocats català Molins ha confirmat que en les setmanes vinents té previst presentar reclamacions de l’empresari andorrà Joan Besolí i l’expresident del Futbol Club Barcelona Sandro Rosell demanant la responsabilitat patrimonial de l’Estat espanyol pels perjudicis econòmics que se’ls ha causat després d’haver estat prop de dos anys en presó provisional.

Encara no s’ha quantificat els diners que reclamaran i s’està pendent d’informes pericials, però la demanda serà milionària.

Es vol quantificar el perjudici econòmic i reputacional sofert durant tot el temps que van estar privats de llibertat, per ordre de la jutge de l’audiència espanyola Carmen Lamela.

Besolí, exconseller de Finances del comú de Sant Julià, i Rosell van ser absolts l’abril de l’any passat del delicte de blanqueig de capitals relacionat amb comissions procedents de partits de la selecció brasilera de futbol.