La Massana aprova un pressupost de 13,9 milions per al 2021

Sessió del Consell de Comú de la Massana
Sessió del Consell de Comú de la Massana. Foto: Comú de la Massana/Eduard Comellas

El Comú de la Massana ha aprovat, en la sessió de Consell que ha celebrat aquest dijous, el pressupost per al 2021, que se situa en 13,9 milions d’euros, un 4,1% inferior a l’exercici anterior.

El conseller de Finances, Jordi Areny, ha exposat el projecte, basat en la contenció de la despesa corrent i en la prudència a l’hora de valorar els ingressos, ja que la situació està marcada pels efectes econòmics de l’epidèmia. Areny ha remarcat que s’ha dissenyat un pla d’inversions per donar cobertura a les prioritats de la parròquia. Es destinaran 2,3 milions a projectes com l’eixample de carreteres secundàries (633.566 euros), l’acondicionament de l’abocador (263.6549 euros), o l’adequació i embelliment de l’entrada del Parc Natural del Comapedrosa (210.000 euros).

No obstant, “en funció de l’evolució de la crisi sanitària, es podria modificar el pressupost i anar augmentant les inversions, a través de modificacions pressupostàries”, afirma Areny. El conseller ha remarcat l’esforç per reduir la despesa corrent i la prudència a l’hora de preveure els ingressos.

 

Execució de l’actual exercici

Pel que fa a l’execució de l’actual exercici, avui s’ha presentat la liquidació del tercer trimestre, que presenta un superàvit de 4,4 milions d’euros. Com ha explicat Areny, aquest superàvit es deu a que no s’han pogut realitzar totes les inversions previstes, a causa de la pandèmia. A final de l’exercici se n’haurà pogut executar un 70%.

Una dada positiva que ha posat en relleu Areny és que “la recaptació dels impostos ha estat superior al previst a causa de l’augment de població i de l’obertura de negocis. Per tant, crec que hem de valorar que moltes persones hagin decidit portar a la Massana el seu nucli d’interessos”.

Un altre punt destacat ha estat l’autorització de despesa per valor d’1,5 milions d’euros a la societat EMAP SAU “per fer front a les necessitats del fons de maniobra negatiu generat arran de la crisi”, ha exposat Areny.

D’altra banda, en la mateixa sessió s’ha aprovat ampliar el termini de concessió de l’estació fins al 2070. La cònsol major, Olga Molné, ha recordat que EMAP és una societat 100 % comunal i que la prosperitat de l’estació reverteix a la parròquia. “Per això és imprescindible garantir la viabilitat econòmica i l’amortització de les inversions efectuades. A més, estem treballant en un pla estratègic de desenvolupament de negoci, que exposarem públicament”, ha assegurat Molné.

TOTES LES NOTÍCIES