Jover descarta reduir l’IGI i vendre part d’Andorra Telecom i FEDA

El Departament de Tributs i Fronteres
El Departament de Tributs i Fronteres. Foto: ARXIU

L’Associació d’assessors tributaris i fiscals ha adreçat al Govern una proposta de dotze mesures que pensen que poden ajudar a sortir de la crisi.

Algunes de les més cridaneres són les que plantegen reduir l’IGI per un període de temps limitat i obrir una part del capital d’Andorra Telecom i FEDA, en cap cas superior al 49%, a inversors andorrans.

El ministre portaveu, Eric Jover, els ha respost que l’Executiu no preveu cap de les dues propostes. Eric Jover ha adduït que “l’IGI és un element vital de recaptació per al Govern”. Assegura que reduint-lo “no estaríem guanyant en competitivitat però sí perdent significativament recursos per a l’Estat”.

Respecte Andorra Telecom i FEDA, en descarta la venda i afirma que “no hem previst ni buidar les seves reserves”. El ministre ha estat taxatiu i ha assegurat la decisió de vendre una part de les empreses parapúbliques “és extrema i no ha estat damunt la taula del Consell de Ministres en cap moment”.

1 comentari

  1. Quina barra! Alguns voldrien aconseguir fer el mateix que amb la ITV i forn incinerador. Beneficis a costa del poble!
    Si volen fer-ho que primer alliberin el monopoli, que la Comunitat Europea està en contra. No volen entrar-hi? Pirs adopten primer les lleis que tenen!
    A més, fins ara sempre s’han defensat de no voler deixar empreses de telefonia estrangera dient que amb els beneficis que obtenien servia per no augmentar la càrrega compostos als ciutadans del país.
    El fet que utilitzin els diners per comprar accions d’altres empreses de telefonia de fora d’Andorra per aconseguir beneficis no solament ha de servir per que ells s’omplin les butxaques, ja que estan jugant amb els diners del poble!

Comments are closed.