Inscripcions per als cursos de formació en la tècnica de pedra seca

Murs de pedra seca (SFGA)
Murs de pedra seca (SFGA)

Seguint la voluntat del Govern de preservar l’ús de la tècnica tradicional de construcció de la pedra seca, el Ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats i Ministeri de Cultura, Joventut i Esports ofereixen, a través del Centre de Formació al Llarg de la Vida, dos cursos gratuïts de 35 hores de durada sobre aquesta tècnica, consistent en aixecar construccions amb pedres de l’entorn sense utilitzar cap mena d’argamassa per a unir-les.

El nivell 1 del curs d’artesans de pedra seca versarà entorn la construcció i fonamentació de murs de tanca i s’impartirà de dilluns a divendres del 18 al 22 de setembre del 2023, de 9:00 a 16.00 h. Mentre que al nivell 2 del curs es tractarà la construcció de cabanes i s’impartirà de dilluns a divendres del 25 al 29 de setembre del 2023, de 9:00 a 16.00 h. Per a poder cursar aquest segon nivell, caldrà haver superat abans el nivell 1.

L’objectiu de les formacions és conèixer les normes bàsiques i els principis de la construcció en pedra seca, així com entendre la morfologia i la composició de les pedres per a seleccionar-les i usar-les de la forma més favorable en la construcció de murs de tanca i de cabanes.

Els dos cursos s’impartiran al Forn de Canillo i disposen de places limitades a cada nivell. Les inscripcions s’han de formalitzar del 4 al 13 de setembre a través de la pàgina web del CFLV i es faran per ordre d’arribada, amb prioritat per a les persones que treballen en oficis relacionats amb la construcció.

Les persones interessades a fer aquests cursos poden obtenir més informació adreçant-se al Centre de Formació al Llarg de la Vida, trucant al telèfon +376 741 465, enviant un WhatsApp al +376 605 375 o bé, a través del correu electrònic cflv@educand.ad.

Cal recordar que Andorra va formalitzar de forma oficial davant de la UNESCO l’ingrés a la candidatura d’ampliació ‘L’art de la construcció en pedra seca: coneixements i tècniques’, que reconeix des de l’any 2018 l’art de la construcció en pedra seca com a Patrimoni cultural immaterial de la Humanitat.

[do_widget id=category-posts-pro-64]