Gina del Rio torna a demostrar un alt nivell: 16a als 20km mass start dels Mundials júniors

Vídeo: FAE

Gina del Rio ha disputat avui dilluns, 30 de gener, la segona prova dels Campionats del Món júniors d’esquí de fons. L’andorrana ha estat 16a a la cursa dels 20km mass start que s’ha disputat aquest vespre, en horari andorrà, a Whistler (Canadà). Un magnífica resultat per a una corredora que just fa un any, als passats Mundials de Lygna, a Noruega, era 29a als 15km mass start.

La fondista andorrana va sortir decidida a estar en el grup de davant, la qual cosa va aconseguir durant els primers quilòmetres. Del Rio se situava entre la 5a i 7a posició fins el quilòmetre quatre, quan les favorites van canviar el ritme en la pujada del circuit canadenc. El grup va començar a desfer-se, i una a una anaven perdent terreny, entre elles Del Rio, que es quedava per un moment en terra de ningú, en l’11a posició, fins al km5. A partir d’aquest moment es va anar formant un grup de vuit unitats entre les quals es trobava l’esportista andorrana, que tirava del grup marcant el ritme.

Era arribar al km 11 quan l’andorrana deixava la responsabilitat a la resta de fondistes que formaven el grup i es mantenia al mig del grup. Els quilòmetres anaven passant i el cansament arribava a totes les corredores. Del Rio cedia una mica en el grup i tot i seguir l’estela passava 17a pel km16,2 a 6-8 segons de la primera d’aquest grup perseguidor.

Per davant marxaven les dues favorites (la noruega Milla Grosberghaugen Andreassen, i la sueca Lisa Eriksson, que acabaria despenjant-se), a 38 segons altres quatre fondistes, després un grup de cinc més, a 1.20, i ja el grup de Del Rio, que obria ara la polonesa Daria Szkurat, a 1.54.

Al final, Del Rio entrava a meta en la 16a posició amb un crono de 1h03.51,6, a 2.34,0 de la guanyadora, la noruega Andreassen, i a 50 segons del top10.

En l’anterior Mundial, a Lygna (Noruega) l’any passat, Del Rio va ser 29a a la cursa de 15km mass start.

Ara la pròxima cita per a Del Rio serà el pròxim dijous, als 10km individuals en skating. La cursa començarà a les 10:00h, hora local, les 19:00h a Andorra.