Escaldes-Engordany vol una festa major familiar i evitarà activitats que generin transmissió del virus

Batucada durant una festa major d'Escaldes-Engordany
Batucada durant una festa major d’Escaldes-Engordany. Foto: ARXIU

A hores d’ara els comuns treballen en el disseny dels programes de les respectives festes majors tenint en compte que d’un moment a l’altre poden canviar les circumstàncies. Cada comú presentarà una proposta que haurà de ser validada pel Govern. Aspectes com les barres, com evitar contacte en balls popular o aglomeracions als concerts on la gent té ganes de ballar seran un repte per a la imaginació dels organitzadors. A Escaldes-Engordany tenen clar que els més petits tindran atraccions i que els tocarà controlar que la festa no es traslladi a altres espais per fer-hi ‘botellón’.

Després de la reunió d’aquest matí, la Unió Pro-Turisme d’Escaldes-Engordany ja ha fet els primers sacrificis, una sessió de discjòquei. Ballar, que sovint escurça distàncies, i beure, que comporta baixar-se la mascareta, són dues accions de risc ara mateix, de la mateixa manera que ho poden ser les barres o els botellons esporàdics. El cònsol menor, Quim Dolsa, diu que s’estarà molt vigilant a tot plegat.

Caldrà replantejar tots els actes i activitats presencials, marcar aforaments i entrades i sortides diferenciades. Es vol una festa major escaldenca tranquil·la, evitant les atraccions més concorregudes però preservant aquelles per als més petits. En aquest nou plantejament també hi ha condicionants per als artistes.

El comú escaldenc es marca divendres com a data límit per tenir el programa tancat, sempre subjecte a canvis depenent del moviment del virus.

TOTES LES NOTÍCIES