Es regula l’obtenció del batxillerat professional en cures auxiliars d’infermeria per als titulars en professions sanitàries i socials i en animació socioeducativa

Una estudiant cursant els seus estudis
Una estudiant cursant els seus estudis (SFGA)

El Govern ha aprovat el Decret regulador de l’obtenció del títol de batxillerat professional en cures auxiliars d’infermeria (TCAI) per a les persones titulars del diploma d’ensenyament professional en professions sanitàries i socials (DEP SASO) i del títol de batxillerat professional en animació socioeducativa (BP ASE).

La finalitat és oferir a les persones que posseeixin el DEP SASO i a la vegada el BP ASE la possibilitat d’obtenir el batxillerat professional en cures auxiliars d’infermeria (TCAI). Per a fer-ho, s’ha determinat que és necessari realitzar una formació complementària:

·        El mòdul de formació corresponent a la tasca 8.5, “Col·laborar en l’aplicació de tècniques auxiliars de salut bucodental”, de la competència 8, “Col·laborar en l’aplicació de cures auxiliars d’infermeria d’àmbits o serveis d’especialitats”.

·        El mòdul de formació corresponent a la tasca 8.4, anomenada “Col·laborar en l’atenció de la salut mental”, de la competència 8, “Col·laborar en l’aplicació de cures auxiliars d’infermeria d’àmbits o serveis d’especialitats”.

·        El mòdul corresponent a les tasques 9.2, “Donar suport a l’equip multidisciplinari en activitats d’educació sanitària” i 9.3, “Participar en la realització d’activitats d’educació al cuidador formal i informal”, de la competència 9, “Participar en la gestió de l’activitat sanitària, la promoció de la salut i l’assessorament al cuidador formal i informal”.

A més, els estudiants hauran de presentar un treball de reflexió sobre la competència emprenedora. Aquests mòduls s’ofereixen al Centre de Formació Professional d’Andorra, adscrit al ministeri encarregat de l’educació.

Tanmateix, les persones que acreditin haver seguit formació professional oficial en alguns dels mòduls requerits poden ser declarades exemptes de cursar el mòdul corresponent. A més, les persones que acreditin tenir com a mínim vuit anys d’experiència en els àmbits de formació requerits, immediatament anteriors a cursar algun dels mòduls, poden ser declarades exemptes de cursar el mòdul corresponent.

Les persones interessades a cursar aquests mòduls podran adreçar-se al Centre de Formació Professional d’Aixovall a partir del mes de setembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]