Es posposen fins al dia 23 els desplaçaments fora de l’Alt Urgell

L'avinguda Carlemany el 20 de desembre del 2020
L’avinguda Carlemany el 20 de desembre del 2020. Foto: Fòrum.ad

A partir d’aquest dilluns Andorra queda assimilada la a comarca catalana de l’Alt Urgell. Així, els residents dels dos territoris es podran moure lliurement entre aquests. No serà, però, fins dimecres 23 que els desplaçaments es podran fer més enllà i que anar a visitar la família serà justificació pel viatge. 

El darrer decret de la Generalitat de Catalunya deixa molts dubtes d’interpretació sobre la possibilitat que els residents d’arreu de Catalunya puguin venir a Andorra si hi pernocten, i a això cal afegir la posició de Protecció Civil a Catalunya, que no entén que es pugui fer turisme al Principat. Ara bé, la resolució permet, entre el 23 de desembre i el 6 de gener, que bombolles de convivència “s’estableixin en una comarca diferent de la comarca on resideixen habitualment, sempre que es mantingui la integritat de l’esmentada bombolla i es compleixin les mesures relatives a reunions i trobades familiars i de caràcter social”. D’aquesta manera, els residents a Catalunya tindrien l’opció a visitar Andorra al estar, aquesta assimilada a l’Alt Urgell.

Malgrat els dubtes, a l’eix comercial s’ha observat força afluència de persones passejant al llarg de tot el cap de setmana.

Els hotelers i comerciants mantenen l’esperança que a poc a poc puguin recuperar una mica l’activitat.

 

Text: Redacció/AndorraDifusió

TOTES LES NOTÍCIES