Els Debats de recerca 2021 se centraran en la tecnologia i la investigació científica

Una persona treballant en una pissarra virtual. Foto: Arxiu
Una persona treballant en una pissarra virtual. Foto: Arxiu

Els catorzens Debats de recerca, organitzats conjuntament pel Govern i la Societat Andorrana de Ciències (SAC), es duran a terme els dies 18 i 19 d’octubre del 2021 i tindran enguany com a títol “Les noves tecnologies i la investigació científica”.

Així, el principal objectiu d’aquest esdeveniment és difondre la recerca relacionada amb el Principat i realitzada per investigadors del país o altres científics experts, i crear un fòrum en què es reflexioni sobre l’estat de la recerca al Principat.

D’aquesta manera, la matèria escollida en aquesta edició són les noves tecnologies i el seu ús dins d’una varietat d’àmbits de recerca. El primer dia s’oferirà una conferència plenària, que enguany anirà a càrrec del doctor Jordi Ojeda i que abordarà el tema de les xarxes socials, la cibernètica i la investigació durant la pandèmia. Després hi haurà dues ponències breus de 20 minuts cadascuna a càrrec de Virgínia Larraz –“l’ús de les tecnologies en l’àmbit educatiu”– i Ferran Gras –“rehabilitació avançada d’una canonada d’aigua potable mitjançant materials compostos”–.

El dimarts 19 d’octubre hi haurà més ponències presencials: Laura Trapero i Marc Pons –“l’ús i el potencial de les tecnologies emergents en el camp de la meteorologia i la climatologia”–, Guillem Martín –“´l’òptica com a mitjà d’obtenció de dades meteorològiques”–, Cerni Escalé –“increment de l’eficàcia legislativa a Andorra mitjançant tecnologies d’intel·ligència col·lectiva” i Eva Baillès –“mindfulness, realitat virtual i càncer. Què en podem dir?”–.

Es presentaran, també, dues ponències escrites: la de Francesc Garcia –“credencials anònimes enllaçables: com aplicar la identitat autogestionada a les votacions electròniques amb Blockchain i Smart Contracts”– i de Winona Oliveros –“caracterització epigenètica dels cholangiocarcinomes”–.

Cada jornada es clourà amb un debat. El programa complet es pot consultar a www.ensenyamentsuperior.ad/recerca.

[do_widget id=category-posts-pro-64]