Els cribratges periòdics permeten detectar nous casos positius a El Cedre

entrada del Centre sociosanitari Elcedre
El Centre sociosanitari El Cedre. Foto: ARXIU

El ministeri de Salut informa de la constatació de quatre casos positius en coronavirus SARS-CoV-2 detectats al centre sociosanitari El Cedre, dos professionals sanitaris i dos residents. Així, el cribratge a tot el personal que es va realitzar el passat divendres va permetre detectar el virus a una treballadora social que no havia estat en contacte directe amb cap resident.

Paral·lelament aquest dimecres es van fer dues proves diagnòstiques urgents a dues residents que presentaven febrícula. Els resultats, coneguts l’un ahir al vespre i l’altre aquest matí, són també positius. Per aquest motiu les dues residents, de 74 i 99 anys respectivament, seran traslladades a l’àrea COVID habilitada a la cinquena planta d’aquest centre. D’aquesta manera i sumant-se a les sis persones que ja hi eren des de fa uns dies, són vuit els padrins que resten ingressats en aquest espai habilitat específicament.

Finalment i arran d’aquests dos positius, ahir es va iniciar un nou cribratge general –tant als residents com al personal–, que també ha permès detectar el cas positiu d’un auxiliar. Aquest cribratge, que continua avui, no ha posat de manifest de moment cap altre contagiat.

Les autoritats sanitàries recorden que l’àrea COVID habilitada al Cedre i la resta dels equipaments del centre sociosanitari funcionen com dos espais independents, amb circuits d’entrada i sortida separats i personal diferenciat, pel que es descarta que els nous positius puguin estar relacionats amb els pacients que fan l’aïllament en aquesta zona.

TOTES LES NOTÍCIES