El Superior condemna Eric Jover i Iago Andreu a pagar 2.500 euros per uns tuits injuriant els Cierco

La Seu de la Justícia
La Seu de la Justícia. Foto: ARXIU

El Tribunal Superior ha condemnat Eric Jover i Iago Andreu a una multa de 2.500 euros cada un per intromissió en l’honor dels Cierco.

El context haurien estat uns comentaris injuriosos a Twitter el 2019. Jover i Andreu eren, en aquella època, ministre d’Educació i coordinador del gabinet del cap de Govern, respectivament. I haurien emprat en aquesta xarxa social les paraules “bandolers” i “xusma” per referir-se als propagadors de notícies falses contra l’executiu en mitjans de comunicació digitals espanyols.

Els germans Cierco van entendre que es referien a ells i van portar-los a la justícia. En primera instància no va donar la raó als expropietaris de BPA però sí el Superior.

La sentència, a més, estableix que Jover i Andreu hauran d’assumir les costes judicials i explicar als seus comptes de Twitter que han estat condemnats per intromissió a l’honor. Les notícies que criticaven feien referència a un suposat suborn a Antoni Martí per concedir el casino.

Jover ha dit en la roda de premsa posterior al consell de ministres que aquelles informacions “eren falses” i s’estaven donant en una situació preelectoral i d’atac constant a un col·lega seu. Reconeix que el seu comportament no va ser l’adequat i que acatarà la sentència.

TOTES LES NOTÍCIES