El saldo migratori recupera els valors anteriors a la pandèmia

Un dibuix amb persones que parlen diferents idiomes (pikisuperstar)
Un dibuix amb persones que parlen diferents idiomes (pikisuperstar)

L’any 2022 el saldo migratori del Principat d’Andorra amb l’exterior va ser positiu en 1.880 persones, sent un 34,2% superior al de l’any 2021, on el saldo migratori va ser de 1.401 persones. Aquest saldo migratori recupera els valors anteriors als de la pandèmia.

Un total de 4.270 persones provinents d’altres països van establir-se al Principat. Aquesta xifra és un 20,8% superior a la de l’any anterior, quan van arribar 3.536 persones. D’altra banda, van marxar del país 2.390 persones, un +11,9% respecte a l’any anterior, quan 2.135 persones van deixar les valls.

Per característiques demogràfiques, els que més han migrat són homes, espanyols o d’”altres nacionalitats”, i amb una edat compresa entre els 20 i els 39 anys.

El saldo migratori per trams d’edat és negatiu en les edats més elevades, el que significa que a partir dels 70 anys han marxat més persones de les que han arribat.

El saldo migratori dels andorrans i dels portuguesos continua sent negatiu. El saldo migratori d’“altres nacionalitats” i dels espanyols són els més elevats.

TOTES LES NOTÍCIES