El Govern i la FACIP volen promoure la pesca entre els pescadors joves del país

Un pescador a Engolasters
Un pescador a Engolasters. Foto: Fòrum.ad

La Comissió de seguiment de la pesca, presidida per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha celebrat aquest dilluns la reunió anual. En la trobada s’ha fet balanç de la temporada de pesca 2020 i s’han validat i consensuat les directius per la nova temporada de pesca 2021.

D’aquesta manera, la temporada de pesca 2021 s’iniciarà el proper 14 de març amb l’obertura de l’acotat intensiu de l’estany d’Engolasters i de l’acotat sense mort del riu Gran Valira. L’obertura de la pesca a la resta de rius i als acotats de pesca en riu s’efectuarà el dissabte 3 d’abril. S’estableix el dissabte dia 12 de juny com el dia d’inici de la temporada en els estanys, llacs i la resta d’acotats.

Precisament una de les novetats d’enguany és la reducció de les tarifes de la llicència de temporada pels pescadors joves del país, essent gratuïta per als menors de 14 anys i amb un cost de 8 euros pels menors de 18 anys. Es manté el preu de la llicència per residents majors de 18 anys i s’actualitzen a l’alça els preus de les llicències de temporada pels estrangers, així com les llicències turístiques i els permisos d’acotat de pesca intensiva. A més, enguany els pescadors que facin pesca sense mort podran gaudir d’un nou espai a Encamp que s’allarga, riu avall, fins al pont de FEDA.

La pesca sense mort es practica únicament mitjançant l’ús d’esquers artificials d’un sol ham, i l’ham ha de ser sense arpó o amb l’arpó xafat. Els exemplars capturats han de ser retornats vius immediatament a l’aigua.

Es recorda que la llicència de pesca de temporada està composta pel Carnet de Pescador, que és personal i intransferible, i pel rebut de pagament de la llicència de la temporada en curs. La tinença i el port d’aquests dos documents són obligatoris per practicar la pesca tant pels pescadors andorrans, residents i no residents. Els pescadors residents poden renovar la llicència de pesca de la temporada mitjançant el pagament per e-Tràmits, si disposen del M.I.L o de Certificat Electrònic i del Carnet de Pescador, o als serveis de Tràmits de l’edifici Administratiu del Govern o dels comuns. Els pescadors estrangers no residents poden renovar les llicències de pesca de temporada, o sol·licitar el Carnet de pescador, als Serveis de Tràmits esmentats anteriorment. Per més informació podeu consultar la pàgina web de medi ambient.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES