Maria Ubach participa al Segment d’Alt Nivell de la 46a sessió del Consell de Drets Humans de l’ONU

Ubach parlant davant d'una càmera
Ubach parlant davant d’una càmera. Foto: SFG

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat avui per via telemàtica al Segment d’Alt Nivell de la 46a sessió del Consell de Drets Humans (CDH), l’organisme de l’ONU encarregat de promoure i enfortir la protecció dels Drets Humans en tot el món. El segment s’ha inaugurat aquest dilluns sota la temàtica general ‘Els avenços en la lluita contra el racisme i la discriminació vint anys després de l’adopció de la Declaració i del Pla d’acció de Durban, i els efectes negatius de la pandèmia de la COVID-19 en aquesta matèria’.

Durant la seva al·locució, la ministra Ubach ha fet referència a la urgència d’implementar polítiques per combatre el racisme i la discriminació en el marc de la commemoració del 20è aniversari de la Declaració i del Pla d’acció de Durban. A més, ha ressaltat la important cohesió social a Andorra en aquest aspecte, potenciada per la integració social que proporciona el sistema educatiu del país.

Maria Ubach també s’ha referit a les conseqüències de la pandèmia mundial de la COVID-19 en la implementació de l’Agenda 2030 i de l’increment de les desigualtats. Ha destacat els esforços del Govern d’Andorra en assegurar el dret a l’educació i per pal·liar les desigualtats causades al país per la pandèmia a tots els nivells.

També s’ha posat focus a la importància de la lluita contra la discriminació, que a Andorra s’ha vist reflectida en diferents iniciatives com ara la creació de la Secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana o la creació de l’Observatori de la Igualtat, entre altres. S’han destacat les mesures emprades pel Govern contra la violència domèstica, que ha afectat durant la pandèmia especialment a dones i infants.

Andorra ha reiterat el suport als mecanismes de revisió dels drets humans, com a eina fonamental per assegurar la implementació dels mateixos i dels compromisos internacionals dels Estats.

La 46a sessió del CDH tindrà lloc entre el 22 de febrer i el 23 de març del 2021. En aquest període de temps, es preveu l’adopció formal de l’Informe Periòdic Universal presentat per Andorra el passat mes de novembre del 2020.

TOTES LES NOTÍCIES