El Fondant, què és i quins són els seus principals usos

fondant
Fondant (Getty Images)

El Fondant és una pasta feta amb sucre, d’aspecte molt similar a la plastilina amb la qual es cobreixen tota classe de dolços com pastissos, dònuts, cupcakes o galetes. El seu principal avantatge és que és molt emmotllable, per la qual cosa permet fer tota mena de detalls, encara que aquests siguin molt petits.

La paraula fondant prové del francès fondue, “que es fon”, precisament perquè és això el que passa en el moment en què el fondant entra en contacte amb la boca.

De sabor dolç i color blanc, el fondant pot acolorir-se i saboritzar-se (vainilla, llimona, coco, ametlla…) al gust de cadascú.

Existeixen bàsicament tres tipus de Fondant:

– Fondant Estès: també anomenat fondant americà o pasta laminada. Aquest s’elabora de manera casolana amb els següents ingredients: sucre glass, aigua, glicerina, glucosa, gelatina, mantega o margarina i un saboritzant.

– Fondant amb malvins (malvaviscos): La diferència és que s’utilitzen malvins substituint la gelatina, la, glucosa i la glicerina.

– Fondant industrial o comercial: que es ven ja fet, per la qual cosa apart dels ingredients ja mencionats, sol contenir estabilitzants i conservants.

En els dos primers casos, el preu s’abarateix molt i a més permet barrejar els colors de manera manual, motiu pel què poden obtenir-se més matisos i tonalitats. En l’últim cas, s’estalvia molt temps en la preparació i es manté en perfecte estat per molt més temps.

Per a realitzar les figures, al fondant se li sol afegir un producte, el CMC (Carboximetilcel·lulosa).; un pols estabilitzador que també aporta viscositat a sopes, cremes i altres menjars i que aporta al fondant una major elasticitat.

TOTES LES NOTÍCIES