El BOPA ampliarà serveis i donarà accés gratuït als textos refosos

Carles Enseñat, Eduard González i Xavier Espot segellant el conveni (SFGA)
Carles Enseñat, Eduard González i Xavier Espot segellant el conveni (SFGA)

El Butlletí Oficial del Principat d’Andorra ampliarà els serveis que ofereix amb l’accés gratuït i obert a tots els ciutadans a un portal jurídic de legislació actualitzada. Aquest servei que ofereix leslleis.com, i que actualment és de pagament, quedarà integrat de manera gratuïta dins de la pàgina web del BOPA. Això és possible gràcies al conveni signat avui dilluns i que estableix que les despeses del prestador de serveis seran assumides a parts iguals pel Govern i pel Consell General.

La signatura l’han oficialitzat avui a les instal·lacions del BOPA el cap de Govern, Xavier Espot, i el síndic general, Carles Enseñat, juntament amb el responsable de la societat “A un Clic” que gestiona el portal leslleis.com, Eduard González.

Tant Espot com Enseñat han coincidit a mostrar la satisfacció per a poder ampliar els serveis del Butlletí Oficial i que, gràcies als esforços conjunts del Govern i del Consell General, es sufragui el servei i es garanteixi l’accés fàcil, accessible i gratuït a les normes vigents com un dels principis bàsics de la transparència i la qualitat democràtica.

El portal oferirà els textos refosos de lleis i reglaments a partir del 1989 (any d’aparició del primer BOPA), i les redaccions històriques de cada llei i reglament que hagin tingut modificacions. A més, hi haurà una fitxa de situació de cada document, amb les modificacions sofertes, cercador, índex de documents i versions per a imprimir.

La previsió és poder tenir l’accés gratuït i universal als textos refosos de les lleis a partir del gener, un cop s’hagin completat els treballs tècnics d’integració del servei que ofereix leslleis.com dins del portal electrònic del BOPA.

TOTES LES NOTÍCIES