Arròs de tardor, cremós i melós


En aquesta ocasió us portem una recepta d’arròs de tardor, un plat ple de sabors de sotabosc.
Castanyes, carbassa i una barreja de bolets fan del nostre arròs de tardor un plaer en tots els sentits. El podrem fer tant melós com ens agradi, ja que el toc final li donareu vosaltres.
El més segur es que feu curts d’arròs, ja que el seu sabor tant subtil i peculiar farà que vulgueu repetir.

Ingredients per a la recepta d’Arròs de Tardor (4 persones):
  • 400g d’Arròs bomba
  • 1,3l d’escudella +100ml per hidratar la ceba
  • 280g de ceba
  • 60g pebrot verd
  • 25g de ceps deshidratats
  • 100g de rossinyols
  • 100g de pinetells
  • 70g de carabassa
  • 75ml de vi ranci
  • 10 castanyes
  • 50g de mantega
  • 300ml d’aigua per hidratar els ceps
  • Oli de Farigola i romaní (opcional)
  • Sal

 

Com fer la recepta d’Arròs de Tardor:
  1. Hidratem els ceps en aigua durant un mínim de 2 hores.
  2. Tallem la ceba i el pebrot verd ben finets.
  3. En una cassola afegim una mica d’oli i li posem la ceba i el pebrot verd tallat ( nosaltres hem fet servir el nostre oli de farigola i romaní però és opcional).
  4. Li afegim una mica de sal i deixem caramel·litzant a foc mig durant 30 minuts, afegint de tant en tant una mica de brou d’escudella.
  5. Un cop tenim el color marronet de la ceba que ens agrada li afegim els rossinyols i els deixem sofregir un 2 minuts.
  6. Ara serà l’hora d’incorporar els ceps que ja els tenim hidratats i els deixem sofregint durant 5 minuts (és important que guardem l’aigua d’hidratar els ceps per la part final de la recepta).
  7. Alhora que es van sofregint els bolets anirem escalfant el brou d’escudella per tenir-ho a punt quan afegim l’arròs.
  8. Un cop passat els 5 minuts des de que vam posar els ceps, incorporarem els pinetells i la carbassa que prèviament haurem tallat a trossets. Els deixem sofregint uns 2 minuts.
  9. A continuació incorporem l’arròs, remenem una miqueta i li afegim el vi ranci. Pujarem el foc i deixarem uns 2 minuts per evaporar l’alcohol.
  10. Serà el moment d’avocar el brou a la cassola. Segons el nostre arròs ens posa que necessita 15 minuts. Nosaltres hem fet 10 minuts a foc alt i 5 minuts a foc mig. Anirem remenant molt sovint per que ens interessa que deixi anar una mica de midó per fer-lo més melós.
  11. A la meitat de cocció rectifiquem de sal si és necessari.
  12. Quan faltin 2 minuts per finalitzar, li afegim les castanyes cuites i la mantega.
  13. Un cop incorporades les castanyes i desfeta la mantega li anirem afegint l’aigua d’hidratar els ceps que havíem reservat fins tenir la cremositat que més ens agradi.

I ja només quedarà gaudir de la nostra recepta de tardor i d’una bona sobretaula com Déu mana.

Salut i bon menjar!!

Podeu trobar més receptes a cuinateca.cat

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES