Eric Jover es dirigeix a la taula de la sala de premsa per realitzar la compareixença
Jover es dirigeix a la taula de la sala de premsa per realitzar la compareixença d’actualització de la crisi de la COVID-19 uns dies enrere. Foto: SFG

El ministre portaveu, Eric Jover, ha informat que s’han hagut d’anul·lar tres vols que s’havien previst per repatriar temporers argentins entre demà i diumenge després que el govern argentí, unilateralment, hagi decidit aturar les repatriacions durant dues setmanes. Jover ha explicat que Andorra acull uns 2.200 treballadors temporers d’aquesta nacionalitat. 

Així, Andorra ha activat un seguit d’accions, vist que aquestes persones s’hauran de quedar al país més dies. El Govern allarga el permís de residència d’aquests treballadors temporers fins el 2 de maig de manera automàtica i també garanteix que tindran cobertura sanitària fins al final del seu sojorn.

Igualment, s’ha contactat amb els comuns perquè puguin facilitar la manutenció d’aquests temporers si fos necessari, i també amb els propietaris dels habitatges i les empreses que els van contractar.

Andorra compta amb més de 4.000 treballadors temporers, dels quals 3.000 són extracomunitaris -la majoria argentins, seguits de xilens i colombians. Un cop més, Jover ha recordat que les persones que es trobin en aquesta casuística, es poden posar en contacte amb el correu  temporers@govern.ad o amb el telèfon d’informació 188.

El Ministeri d’Afers Exteriors també fa contactes a la inversa, per facilitar la repatriació de nacionals i residents. En aquest sentit, Jover ha explicat que ja s’ha facilitat el retorn de 29 persones i altres 11 disposen de bitllets vàlids per retornar en les properes hores. Igualment, s’està gestionant el retorn d’altres 16 persones des de diferents països.

El ministre portaveu ha reiterat la crida als nacionals i residents que hagin pogut quedar atrapats per aquesta crisi sanitària i que vulguin retornar a contactar amb l’Executiu a través del telèfon d’emergències consulars (+376) 324 292.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada