Al Canal 33, “Salut i muntanyes”, d’Eva Clausó, porta el Pirineu a casa

Avui dimarts, 12 de març, s’emet el segon capítol de “Salut i muntanyes”, un programa realitzat per la periodista urgellenca, Eva Clausó i que es pot veure pel Canal 33 de la Televisió de Catalunya. Després del primer episodi, en aquest segon, la reportera es desplaça fins a Bescaran, Estamariu i Anserall, a l’Alt Urgell. S’emetrà a les 22:15 hores.

En aquest capítol, la reportera visitarà, a Bescaran, l’escultor pirinenc, Philippe Lavaill, deixeble de Dalí. I tot passejant pel poble descobrirà alguns secrets a l’interior de la casa de l’escultor. Després anirà fins a Estamariu per a descobrir en què esta treballant l’escriptor, Albert Villaró, i també visitarà l’església de Sant Vicenç d’Estamariu, una joia del romànic, que s’ha convertit en el símbol del poble. 

La ruta continuarà amb bicicleta amb l’historiador Carles Gascón, un expert en el catarisme, amb qui arribarà fins el poble d’Anserall, on l’esperen tres veïnes molt divertides que li explicaran algunes històries del poble.  

Després menjarà un bon gall amb prunes i pinyons que li aniran d’allò més bé per a acabar l’aventura caminant amb Carles Gascón fins a les tombes medievals de Sant Eugènia, del segle IX, excavades a la roca.

TOTES LES NOTÍCIES