Aïllada una dona que tornava d’Itàlia per una sospita de coronavirus

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

El SAAS ha activat el protocol de prevenció de coronavirus pel cas d’una pacient que ha tornat d’Itàlia amb símptomes gripals. Es tracta d’una dona que va acudir dimarts al vespre al servei d’Urgències i que es mantindrà aïllada al centre mèdic fins a tenir els resultats de les anàlisis. Segons va infomar el ministre de Salut, davant de casos sospitosos de coronavirus, les proves s’envien a Madrid.

El Govern ha actualitzat els protocols que fan referència als viatgers que retornin de zones on la malaltia ja té afectació. Se’ls recorda que només s’han de posar en contacte amb el telèfon 116 d’emergència si han estat en contacte amb un cas, si no es troben bé o si en els 14 dies següents a la tornada tenen febre, malestar o simptomatologia respiratòria de qualsevol gravetat.

A més, es recomana que durant els 14 dies posteriors a la tornada es controli la temperatura cada 12 hores i el manteniment de les normes bàsiques d’higiene, evitant el contacte estret amb persones més vulnerables.

Exteriors, per la seva banda, demana a aquests viatgers que es posin en contacte amb el telèfon d’emergències consulars 324 292 i que els que vulguin viatjar a aquests països s’inscriguin al registre de viatgers.