Les obres de la porta d’entrada a Andorra la Vella des de la Margineda inicien la fase final

Conxita Marsol amb representants del comú i dels propietaris de la zona visita la remodelació de l'avinguda d'Enclar

Les obres d’urbanització del tram sud de l’avinguda d’Enclar avancen a bon ritme i inicien la fase final. Així s’ha comprovat durant la visita que han realitzat conjuntament l’Associació de Promoció Urbanística (APU) i el Comú d’Andorra la Vella. Aquest seguiment de l’obra ha estat supervisat per la cònsol major, Conxita Marsol. Els responsables dels treballs estimen que l’obra estarà enllestida en el termini de quatre mesos.

El projecte potencia l’entrada a la parròquia a través de l’avinguda d’Enclar amb l’objectiu de fomentar un major flux de vehicles que accedeixen al centre de la parròquia a través de Santa Coloma i la part alta de l’avinguda Meritxell. Per reforçar aquesta entrada, aprofitant la urbanització de l’avinguda, s’instal·larà el nou portal d’entrada a Andorra la Vella amb una pantalla LED de 50 metres quadrats que permetrà la projecció d’imatges i vídeos. Es tracta d’un arc de 30 metres situat a l’avinguda d’Enclar a l’entorn de la rotonda de la Margineda, que serà un element identificatiu d’entrada.

La remodelada avinguda d’Enclar oferirà una àmplia zona de passeig, amb una voravia de 9 metres, i incorporarà un espai de jocs per als infants i una zona amb diferents aparells de calistènia on poder practicar exercici físic a l’aire lliure.

La nova porta d’entrada a la parròquia d’Andorra la Vella és freqüentada per corredors i vianants i completa la connexió de tota la parròquia resseguint el riu. Un cop finalitzin les obres es podrà passejar o córrer entre la rotonda de la Dama de Gel i la Margineda de manera uniforme. Això donarà continuïtat al projecte de potenciar una ciutat sostenible per a les persones: accessible a peu o a través del bus comunal que ofereix bitllets a un preu simbòlic.

Els treballs d’urbanització d’aquesta unitat d’actuació es realitzen per part de l’Associació de Promoció Urbanística (APU), que agrupa els propietaris de la zona. El Comú assumeix un percentatge dels treballs, valorat en uns 700.000 euros, que correspon a les millores sol·licitades per convertir l’avinguda en una gran rambla i equipaments públics.

TOTES LES NOTÍCIES