Afers Socials organitza una jornada de formació per reforçar la detecció del maltractament a la gent gran

Glòria Pla i Montse Gil
Glòria Pla i Montse Gil. Foto: SFG

El Ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat ha organitzat aquest dilluns una jornada formativa per donar visibilitat, reforçar la detecció i donar eines d’intervenció davant del maltractament a les persones grans.

El dia s’ha dividit en dues sessions telemàtiques, que van a càrrec de professionals de l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. La primera ha tingut lloc aquest matí i s’ha dirigit a treballadors familiars del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) i a professionals de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del Ministeri. A la tarda es durà a terme l’altra sessió, en la qual s’han inscrit una vuitantena de treballadors de diversos àmbits, com ara centres sociosanitaris i de dia, treballadors socials i de serveis socials, o altres professionals de la salut i les àrees de serveis socials dels Comuns.

La cap d’àrea de Serveis Sociosanitaris del Ministeri, Montse Gil, ha explicat que en aquestes dues sessions s’aborden els maltractaments a les persones grans, la situació actual i es realitza una reflexió sobre els efectes de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2. A més, s’ofereixen eines per a la detecció, així com propostes d’intervenció.

Per la seva part, la responsable de l’Equip d’Atenció a les Famílies i Envelliment Actiu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Glòria Pla, ha destacat la importància de col·laborar entre territoris per compartir reflexions i la manera de treballar amb la voluntat “d’enriquir-nos entre els professionals d’una banda i de l’altra”.

Pla, que també és membre de la Taula Comarcal de Maltractaments a les persones grans a l’Alt Empordà, ha posat en relleu el fet que el maltractament a les persones grans “és una realitat molt invisibilitzada”. Per tant, ha afegit, cal incidir en sensibilitzar tant a la ciutadania en general, com als professionals, “col·laborant i sumant esforços”.

TOTES LES NOTÍCIES