16 de gener, Dia Internacional de les croquetes amb les de pernil liderant el rànquing

Unes croquetes
Unes croquetes (iStock)

La web gourmet, Croquetasricas.com, se suma a la celebració el Dia Internacional de la Croqueta, parlant sobre aquest dia i ha elaborat un estudi sobre les croquetes més demandades el 2022 i recorda 3 errors típics en fer una croqueta.

Cada 16 de gener (enguany, dilluns), se celebra el dia mundial de la croqueta, un dels plats més consumits a la Península Ibèrica i que agraden tant a grans com a petits. Per aquestes dates, com passa tot sovint per a la commemoració de l’efemèride, és possible que s’organitzin rutes o jornades dedicades a aquest producte tan bo.

Sabors més demandats de croquetes el 2022

1.- Pernil ibèric

2.- Bolets (boletus, xampinyons, etc)

3.- Peix (el bacallà és el líder)

4.- Formatge (blau, cabrales, gorgonzola, Idiazábal, etc)

5.- Carn (pollastre, rostit, cua de toro, xoriç, botifarra, pernil dolç)

6.- Marisc (gambes, txangurro, carrabiners (gamba gran), calamarsets, etc)

7.- Verdures (pastanaga, porro, carbassó, etc)


Les croquetes de pernil ibèric han estat com sempre les més demanades el 2022, una varietat molt arrelada a la península.

Cal destacar que les croquetes de formatge han pujat un lloc en detriment de les de carn. Cada cop hi ha més amants del formatge.

3 Errors que es cometen en fer una croqueta

A l’hora d’elaborar una croqueta, es poden cometre alguns errors com els que et comentarem a continuació:

Utilitzar ingredients de baixa qualitat

La matèria primera és una part fonamental per a les croquetes i es pot marcar la diferència amb això. Cal fer servir ingredients bons: llet sencera de vaca, mantega, farina i gran percentatge de l’ingredient principal (pernil ibèric, formatge, etc).

No cuinar bé la farina fent la beixamel

Cal cuinar bé la farina amb la mantega, perquè aquesta perdi el seu sabor cru, això és molt important en començar a fer la salsa beixamel.

Oli a baixa temperatura

Quan s’han de fregir unes croquetes en una paella o fregidora, és imprescindible, a més de fer servir abundant oli, que estigui molt calent (entre 180-190ºC).

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES