Un dels elements claus per a entendre la proliferació de notícies falses en els últims anys, ha estat WhatsApp. S’han notificat casos en els quals informació absolutament falsa viatja a través d’aquesta aplicació i és presa per creïble gràcies al fet que confiem més en els missatges que ens envia un familiar o amic que allò que veiem en un periòdic.

L’app de missatgeria instantània propietat de Facebook va ser indispensable en la campanya de Jair Bolsonaro i va quedar perfectament demostrat que des dels pols de poder es maneja WhatsApp per a crear la desinformació i intoxicar els nostres grups de conversa.

És per això que l’empresa va introduir el passat 7 de desembre una mesura que té com a objectiu evitar la difusió d’informació falsa o les estafes a través de l’app. Malgrat que resulta complicat saber si un usuari de la plataforma està enviant persistentment missatges de manera massiva gràcies al sistema de protecció d’encriptació d’extrem a extrem, la veritat és que el nou sistema WhatsApp permet saber quan un usuari envia de manera recurrent links maliciosos o informació falsa.

Al mateix temps el sistema es nodreix del feedback que donen alguns usuaris de comptes aliens i de la informació que la mateixa empresa pot trobar en altres plataformes.

És per tot això que, a més de clausurar comptes durant un període de 24 hores, WhatsApp ha anunciat que emprendrà accions legals contra aquelles persones que atemptin contra les seves normes d’ús.

 

Per Tecnonews

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada