Un home carrega un paquet de mascaretes casolanes acabades de desinfectar
Un home carrega un paquet de mascaretes casolanes acabades d’esterilitzar per Nougrapats.

Una seixantena de persones, entre modistes professionals i d’altres que tenen nocions de costura, han confeccionat en poc més d’un cap de setmana 1.670 mascaretes. A l’equip cal sumar cinc voluntaris més que s’han encarregat de preparar la roba per a la seva elaboració, amb lots de tela de cotó i goma, i un altre grup de quatre persones que fa el repartiment i recollida a domicili del material.

L’empresa d’inserció Nougrapats està duent a terme aquest dilluns l’esterilització de les mascaretes casolanes. L’Ajuntament de la Seu d’Urgell té previst distribuir-les aquest dimarts al sector del comerç o d’altres col·lectius exposats al coronavirus que n’hagin sol·licitat.

La iniciativa va sorgir divendres passat de diversos veïns de la Seu d’Urgell i compta amb la implicació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Pel que fa al material, tota la roba de cotó -la majoria nova i d’altra provinent de llençols rentats prèviament amb lleixiu a 60 graus- ha estat donada de forma altruista, així com els fils per confeccionar-les. El cost d’una part dels elements de subjecció que ha calgut comprar, com ara gomes, l’assumirà el consistori alturgellenc.

 

Material no homologat
A banda d’aquesta primera distribució, la intenció és continuar confeccionant mascaretes mentre sigui necessari, tot i que se subratlla que no estan homologades per a usos sanitaris. És per això que els promotors de la proposta adverteixen que la màscara “no eximeix en cap cas de seguir les mesures higièniques recomanades, com rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó o bé amb una solució alcohòlica”. La mascareta també s’ha de rentar bé abans de cada reutilització.

 

Material per a la Llar de Sant Josep
En una altre ordre de coses, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i la Fundació Sant Hospital han lliurat aquest dilluns un centenar de màscares i 400 guants a la Llar de Sant Josep.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.