Una delegació del Consell General participa en la sessió plenària d’estiu de l’APCE

Imatge d'arxiu d'un plenari del Consell d'Europa (Consell General)
Imatge d’arxiu d’un plenari del Consell d’Europa (Consell General)

L’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE) celebrarà la sessió plenària d’estiu entre el 24 i el 28 de juny a Estrasburg (França) amb la participació d’una delegació del Consell General encapçalada per Berna Coma, presidenta; Cerni Escalé, membre titular, i Susanna Vela i Salomó Benchlluch com a membres suplents.

L’agressió de Rússia contra Ucraïna continuarà centrant el debat parlamentari, en aquest cas focalitzat en les qüestions jurídiques i els drets humans. També s’analitzaran els efectes de les sancions econòmiques contra Rússia per l’atac contra Ucraïna.

Un dels reptes que actualment tenen les democràcies europees és com potenciar-les entre els joves, per això, un dels debats d’aquests dies també es dedicarà a aquest aspecte reforçant la presència dels joves amb processos participatius impulsats per l’APCE.

La situació a Geòrgia ha provocat la demanda d’un debat d’urgència per a defensar la llibertat d’expressió al país que s’ha vist greument vulnerada en els darrers mesos.

A més, l’Assemblea Parlamentària també atorgarà el primer Premi Vigdís que premia iniciatives destacades per a promoure l’empoderament de les dones en tota la seva diversitat tant a Europa com a la resta del món.

Per últim, al llarg d’aquests cinc dies a Estrasburg, els parlamentaris també elegiran el nou secretari general del Consell d’Europa per als pròxims cinc anys que succeirà en el càrrec a Marija Pejčinović.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]