Pugen les importacions i exportacions al gener respecte l’any anterior

Edifici de la Duana a la frontera del Riu Runer
Edifici de la Duana a la frontera del Riu Runer. Foto: ANAEconomia/Arxiu

Les importacions de béns durant el mes de gener han sumat 145,86 milions d’euros, amb una variació percentual del +24,6% respecte al mes de gener de l’any anterior. Sense el capítol “Energia”, la variació percentual de les importacions és d’un +27,7%. Pel que fa a les exportacions de béns, han sumat 13,43 milions d’euros, amb una variació percentual del +34,9% respecte al mateix mes de l’any anterior.

Pel que fa a l’acumulat dels darrers 12 mesos, les importacions han tingut un valor de 1.801,89 milions d’euros, la qual cosa representa una variació percentual del +31,5% respecte a l’acumulat del període anterior. Sense el capítol “Energia”, les importacions en valor representen un +26,8% més que al mateix període.

Pel que fa a les exportacions, han tingut un valor de 371,01 milions d’euros, amb un augment del +161,6%. Sense tenir en compte l’exportació excepcional de la partida “Diversos” del “capítol 97 Objectes d’art, de col·lecció o d’antiguitat” pel febrer de l’any 2022, la variació és del +20,6% respecte l’acumulat del període anterior.

TOTES LES NOTÍCIES