Publicat el Diccionari de turisme del TERMCAT, amb la col·laboració de Política Lingüística

Infografia del Diccionari de turisme (Govern d'Andorra)
Infografia del Diccionari de turisme (Govern d’Andorra)

En el marc del conveni entre el Centre de Terminologia Catalana (TERMCAT) i el Departament de Política Lingüística del Ministeri de Cultura i Esports, es publica en línia el nou Diccionari de turisme, que inclou 1.200 termes classificats temàticament, amb definicions, equivalents en castellà, francès, anglès i alemany, i notes complementàries.

El Diccionari de turisme és una obra impulsada per Turisme de la Generalitat de Catalunya i amb el suport del Govern d’Andorra. Parteix del Diccionari d’hoteleria i turisme publicat en paper l’any 2001 i de la terminologia treballada al TERMCAT de manera puntual durant aquests anys, i s’hi ha afegit vocabulari més actual aportat per un equip d’especialistes.

Els termes que s’hi recullen fan referència als àmbits de l’allotjament, la restauració, els transports, l’organització de viatges, l’ordenació i promoció turístiques, les tecnologies i les fires i congressos. Per exemple, s’hi poden trobar termes com ara centre d’interpretació, viatge de familiarització, petjada del turisme, escapada urbana, turisme de compres, turisme responsable o certificació de qualitat turística. No és un producte tancat, perquè hi ha un conjunt de termes, sobretot manlleus d’altres llengües, que encara estan en estudi, i per tant continua obert a la incorporació de neologismes d’aquest àmbit.

El recull forma part de la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix actualment prop de 170 títols dedicats a diversos camps d’especialitat.

El Departament de Política Lingüística del Ministeri de Cultura i Esports renova periòdicament el conveni amb el TERMCAT des del 1997 amb l’objectiu de difondre els termes adequats en català d’especialitats esportives, mèdiques, científiques i tècniques. Els àmbits de l’esport, l’educació, la infermeria, els drets humans, les relacions internacionals o la ciberseguretat són alguns altres que han ampliat i actualitzat el vocabulari gràcies a aquesta col·laboració.

TOTES LES NOTÍCIES