Natació: Tomàs Lomero s’acomiada del Campionat Europeu de Roma amb la prova 100 m papallona

Els germans Lomero, nedadors de la  FAN
Els germans Lomero, Bernat i Tomàs, nedadors de la FAN (FAN)

Tercera jornada de competició en el 36è Campionat Europeu de Natació organitzat per la LEN a la ciutat de Roma. Tomàs i Bernat Lomero han reprès l’activitat a la prova dels 100 m papallona i, per tercer dia consecutiu, han nedat la mateixa sèrie. Tomàs ha acomiadat el campionat amb una marca de 55,32, sisè de la prova i 46è de la general.

Bernat —que encara li resta la prova dels 50 m lliures—, ha fet un crono de 57,01, desè de la prova i 52è de la general. El rècord d’Andorra està en 55,04, del mateix Tomàs Lomero, assolit el juliol passat a Budapest-Hongria durant el Campionat Mundial de Natació, on va rebaixar en dinou centèsimes la marca anterior.

Sobre la participació de tots dos nedadors, Alfonso Maltrana, entrenador i director tècnic de la FAN, ha dit: ‘Tomàs ha nedat de manera molt correcta, amb poques errades o sense cap; Bernat, que potser està acusant més el poc marge que ens ha donat el calendari, avui dissabte ha fet un passi intermedi de la prova en la línia del seu ritme habitual i ajustat amb el que sempre ens dona com a competidor’.

La papallona és un estil complicat —continua Maltrana—, la pujada de temps aquí es relaciona directament amb l’estil, mantenir la tècnica en fatiga fa que els temps total no pugi massa. Com resulta evident qualsevol petita distorsió de la tècnica implica una apujada de parcials molt més acusada.

Demà, dia 14 d’agost, quarta jornada dels Europeus de Roma, l’andorrana Nàdia Tudó participarà a la prova dels 200 m braça.

TOTES LES NOTÍCIES