L’IPC avançat del mes de gener se situa a l’1,2%

secció de fruiteria i verduleria d'un supermercat

L’índex de preus al consum (IPC) avançat del mes de gener és de l’1,2%, tal com ha avançat el departament d’Estadística aquest dilluns. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC que, en cas de confirmar-se, suposaria un augment de dues dècimes respecte a l’IPC del mes de desembre, que es va situar en l’1%.

Tal com recorden des del departament d’Estadística, aquest indicador avançat es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada per al càlcul de l’IPC. La diferència entre ambdós indicadors rau en la informació utilitzada. D’aquesta manera, l’avançat suposa un càlcul previ de l’IPC amb el 97% aproximat dels preus de gener entrats. Per a les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior. L’indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir, necessàriament, amb la dada definitiva de l’IPC.

En comparació amb els països veïns, cal destacar que l’IPC avançat d’Espanya del mes de gener se situa a l’1,1% i, en cas de confirmar-se, augmentaria tres dècimes respecte a la variació registrada al mes de desembre. D’altra banda, l’IPC avançat de França del mes se situa a l’1,5%. En cas de confirmar-se es mantindria estable respecte a la variació registrada al mes de desembre.

TOTES LES NOTÍCIES